In het begin van mijn loopbaan hield ik mij voornamelijk bezig met het einde van de loopbaanadviesketen: Het zoeken en bieden van een concrete nieuwe functie voor kandidaten. Het begon mij daarbij steeds meer op te vallen dat er ontzettend veel mensen zijn die niet goed weten wat ze eigenlijk willen, of niet voor de volle 100% achter hun huidige carrière staan. Ze beklimmen met zekere overgave een bepaalde ladder, maar vaak hebben ze toch enige twijfel of de ladder wel tegen de juiste muur aan staat. In dat stuk van het proces ben ik mij steeds meer gaan interesseren en verdiepen. Daarbij heb ik een breed scala aan theoretische en praktische inzichten leren kennen. Op basis van die inzichten help ik mensen om vanuit de kern van hun persoonlijkheid de juiste ´muur´ te selecteren. Mijn basisopleiding is de master in Management of Change aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Binnen die master wordt naar een organisatie gekeken als een geheel van sociale interactiepatronen. De manier waarop mensen met elkaar omgaan en de rol van verschillende percepties tussen individuen en groepen dient daarbij als basis. Ik ben opgeleid om door middel van observaties en het stellen van de juiste vragen de onderliggende overtuigingen te achterhalen, die bewust of onbewust de perceptie en het handelen van personen en groepen beïnvloeden. Momenteel studeer ik psychologie in deeltijd als aanvulling op mijn basisopleiding. Naast deze opleidingen heb ik meerdere cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van communicatie, interviewtechnieken en advisering.

Loopbaancoaching is echter ook een breed vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is en zal blijven. Het raakt aan verschillende dimensies in het leven. Het raakt bijvoorbeeld de rationele dimensie (logisch nadenken over jezelf en afwegen van alternatieven), de emotionele (wat geeft mij een goed gevoel, energie en voldoening), maar ook de meer spirituele (wie ben ik en wat is mijn doel hier op aarde). Een pragmatische benadering, waarbij alle drie deze dimensies in meer of mindere mate belicht worden (afhankelijk van de behoefte en situatie van elk individu afzonderlijk), is een absolute voorwaarde voor een effectief loopbaanadviestraject. Uitgebreide zelfstudie en de praktische toepassing van die inzichten helpen mij om steeds een goede en persoonlijke balans te vinden tussen de verschillende dimensies.

Waarom zou je voor mij kiezen?
Als je meer energie, motivatie, ‘drive’, plezier en gemak in je werkende leven wilt ervaren, dan kan ik je daar goed en concreet bij helpen. Ook als je wilt ontdekken waar je nu écht enthousiast van wordt en wat je nu écht wilt qua loopbaan, dan sluit mijn methode daar haarfijn op aan.
Mocht je twijfels hebben of je huidige loopbaan wel de juiste is tot aan je pensioen, dan is het slim om al jouw triggers, drijfveren en motivatoren nu eens haarscherp in kaart te brengen aan de hand van jouw Persoonlijk Passie Profiel. Ik ga verder dan de meeste coaches op het gebied van het vinden en ontwikkelen van je passie.

Of merk je dat je in cirkeltjes blijft denken ten aanzien van een vervolgstap in je carrière? Loop je vast op vacaturesites en kom je steeds uit bij dezelfde vacatures? Ook dan helpt het enorm om jouw passie en de bouwstenen daarvan scherp in kaart te brengen.

Een scherp inzicht in de bouwstenen van jouw passie helpt om dicht bij je jezelf te blijven. Jouw Persoonlijk Passie Profiel is een tool om elke vacature te toetsen op geschiktheid. En jouw Persoonlijk Passie Profiel helpt om ‘out of the box’ te denken over vacatures, sectoren en loopbanen waar je nog nooit aan had gedacht.

Op zoek naar een coach voor jezelf, een collega, of jouw organisatie?