Passie is energie

Je kunt niet bedenken waar je passie ligt. Je kunt het alleen maar voelen. Wat voelt goed om te doen? Wat geeft je energie en het gevoel dat je jezelf oplaad?
Zoek die dingen op. Ga doen wat goed voelt. Ervaar het heel bewust en je passie zal groeien. Verderop 2 tips

Passie is datgene wat jou energie geeft

Energie is ook een breed containerbegrip. Bepaalde activiteiten geven je energie. Andere kosten je juist energie. Je passie vind je door die dingen te doen die jou energie geven en opladen.

Een voetballer die een doelpunt scoort, ervaart een ‘kick’ of trots bij zijn goal. Dat is een ander type energie dan wat een muzikant voelt als hij een mooi lied hoort. Allebei voelen ze passie in de vorm positieve energie, maar die energie is wel van een iets ander type.
Zo kan een goede opruimsessie, of een vervelende klus uit de weg helpen ook energie opleveren. Daarin zit dus ook een vorm van passie, waar je jezelf bewust van moet zijn.

Bekijk ook dit korte videofragment waarin Mel Robbins simpel beschrijft hoe je jouw passie kunt vinden.

2 tips om direct toe te passen

Probeer de volgende 2 simpele, maar krachtige tips eens voor een dag. Ze helpen je direct om meer passie en ‘voedzame’ energie te voelen. Stel jezelf bij alles wat je doet en meemaakt aanhoudend de volgende vragen:

  1. Wat wel?
    Zelfs in vervelende klusjes is wel iets te vinden dat je toch energie geeft. Door juist in die ogenschijnlijk niet ‘passionele’ activiteiten iets te vinden dat je toch energie geeft, ontwikkel je jouw passie het snelst en het sterkst. Even buiten zijn als je toch al boodschappen moest doen.  Toch nog iets geleerd van die podcast toen ik in de file stond.
  2. Wat precies?
    In welke specifieke seconde van die activiteit, of die gebeurtenis, voel je de energie het sterkst. Neem even tijd voor die vraag en je zult snel merken dat je veel specifieker kan benoemen wat nu echt de energie triggert. En daarmee kan je het makkelijker en meer in je leven brengen.
Meer weten over hoe je meer passie in je werkende leven kan brengen?