Wat is loopbaancoaching

Loopbaancoaching is een breed vakgebied. Van ‘je passie vinden’ tot ‘coaching on the job’. Van sollicitatietraining tot ‘personal branding’. Maar het begint ALTIJD met je passie en een goed zelfinzicht.

Hoe werkt het

Een loopbaanadvies- of loopbaancoachingtraject start met  een vrijblijvende intake waarbij jouw vraagstelling en de bijbehorende doelstellingen scherpgesteld zullen worden. Op basis daarvan wordt een maatwerk traject opgesteld, dat is toegespitst op jouw specifieke individuele situatie en vraagstelling. Vervolgens zullen gemiddeld 8 gesprekken plaatsvinden bij een volledig traject. In geval van een specifieke, afgebakende vraag, kan dit aantal minder zijn. Dit wordt in overleg bepaald. Uit de gesprekken komen opdrachten voort die gemaakt worden in de tussenliggende periode en waarvan de resultaten weer worden gebruikt in het volgende gesprek.

Lees meer

Een baan vinden en je passie vinden is niet hetzelfde

Het belangrijkste besef bij loopbaancoaching is dat de weg naar een nieuwe baan uit 2 opeenvolgende onderdelen bestaat: 1) weten wat je wilt (je passie vinden) 2) de arbeidsmarkt betreden (een baan vinden). Deze onderdelen of fasen dien je strikt te scheiden, omdat ze compleet andere spelregels hebben. De valkuil is om deze fasen te vermengen, waarbij de kans groot is dat je vastloopt. Vergelijk deze fasering met eerst een brainstormsessie om daarna pas, het best idee te kiezen en uit te werken. Je passie vinden (en opstoken) werkt net als een brainstorm en is ook een een organisch proces. Geen garanties vooraf, geen structuur, maar vrij exploreren. Tijdsdruk, oordelen en realiteitszin blokken het creatieve ontwikkelproces. En al die aspecten komen om juist de hoek ijken bij het vinden van een baan. Daarom: Scheidt de 2 fasen strikt en baken tijd af om je passie te laten groeien, voordat je jouw ideeën aan de realiteit gaat toetsen. NB: deze 2 fasen gelden ook als je voor jezelf als ondernemer of ZZP’er wilt beginnen

Lees meer
Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend, oriënterend gesprek voeren?