Om passie te vinden moet je passie begrijpen (1 min. read)

“Het is niet moeilijk om je passie te vinden, maar het is wel essentieel om heel goed te begrijpen hoe het proces van het ontdekken van je passie precies werkt.”

Hieronder enkele metaforen die je helpen begrijpen hoe het proces dan werkt.

“Je passie vinden is als een innerlijk vuurtje maken.”

Passie in je werk den HaagJe zult eerst vonken moeten maken door heel hard dat stokje tussen je handen te laten draaien. Dat is het meeste werk en kost de meeste inspanning. Als de eerste vlammetjes ontstaan, moet je jouw vuurtje koesteren. Voorzichtig blazen, beetje dons erop, etc. Te harde wind, water, of een te groot stuk hout erop (realiteitszin) en je vuurtje gaat direct uit. Moet je weer opnieuw beginnen. Hou je vuurtje dus aan de praat! Koester het. Als het eenmaal hard brandt gaat het niet meer uit. En dan kunnen er pas grote blokken (uitdagingen) op.

“Je passie ontwikkelt zich als een polaroidfoto.”

Loopbaanbegeleiding den haagAls je passie nog onbewust is, dan is het een volledig egaal vlak. Zodra je gaat wapperen (actief zoeken), verschijnen lichte contouren. Nog meer wapperen en je gaat samenhang in de contouren zien, totdat het volledige plaatje helder is.

“Je passie vinden is als fitnessen.”

Baan met passie Den HaagNa 2 dagen fitness heb je nog geen grotere spieren. Je gaat door omdat je erop vertrouwt dat het proces werkt en dat de resultaten zich op termijn aandienen. Zo is het net als bij het zoeken naar je passie. Pas na een paar weken merk je resultaat.

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend, oriënterend gesprek voeren?