Doelstellingen en resultaten bij het maken van opdrachten

Voorbeelden doelstellingen

Je kent misschien wel voorbeelden als: Schrijf je levensmissie op, Denk goed na over wat je leuk vind om te doen, Waar wil je om herinnerd worden, etc. Allemaal goede vragen, maar met het beantwoorden van die vragen alleen ga je het waarschijnlijk nog niet redden. De reden…..??? De vragen zijn nog te breed en te algemeen. Ze sturen je in een goede richting, maar dat alleen is niet specifiek genoeg om er direct je volgende carrièrestap uit te kunnen destilleren.

De doelstellingen van het maken van opdrachten zijn onder andere de volgende:

  • Een zo uitgebreid mogelijke inventarisatie maken van alle mogelijke aspecten, die op een of andere manier je intrinsieke motivatie triggeren.
  • Het concretiseren en specificeren van alle aspecten uit de inventarisatieslag. Wat is het precies? Het waarom doet er in principe niet toe.
  • Categoriseren van al je antwoorden in de verschillende types aan onderliggende energiebronnen. Welke type positieve energie wordt getriggerd door elk aspect? Lees HIER om meer te weten te komen over de verschillende typen energiebronnen.
  • In praktijk brengen van de sterkste triggers? Alleen bij ervaring (door simpelweg te doen) wordt het gevoel geactiveerd. Voelt het weer goed? Dan wordt het ‘innerlijk vuur’ vanzelf verder opgestookt.
  • Identificeren van jezelf met de belangrijkste triggers. Prioriteren en kiezen van de belangrijkste triggers. Internaliseren van die triggers, maak je ze onderdeel van je identiteit. Die triggers is wat en wie je bent. RESULTAAT: Het resultaat hiervan is een heldere definitie en selectie van de belangrijkste bouwstenen onder al je toekomstige carrièrekeuzes. Metaforisch gezegd zijn deze bouwstenen de ingrediënten waaruit jij als chef de volgende gang van jouw carrière vorm kan geven.
Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend, oriënterend gesprek voeren?