Online doe-het-zelf module: Vind en ontwikkel je passie zelf (incl. online coachsessie)

149.99

Een praktische doe-het zelf module met een afsluitende online coaching sessie van een uur

Voor als je zelf aan de slag wilt met het ontdekken en ontwikkelen van je passie.

Categorie:

Beschrijving

Deze e-module bestaat uit 30 interactieve stappen, waarbij elke stap een stuk theorie bevat (een tekst of een video) en een opdracht. Afhankelijk van je beschikbare tijd kan je de module in 30 of 60 dagen doorlopen. (bij 60 dagen neem je 2 dagen de tijd per stap)

Met de online “Hoe vind ik mijn passie” Doe-het-zelf module, creëer je jouw eigen ‘Persoonlijk Passie Profiel’. Dit ‘Persoonlijk Passie Profiel’ biedt een scherp overzicht van  de belangrijkste bouwstenen/ ingrediënten voor jouw ideale carrière. Hiermee kun je alle vacature(teksten) en carrièreopties eenvoudig en overzichtelijk toetsen of deze voldoende matcht met jouw innerlijke drijfveren.

De “Hoe vind ik mijn passie” Doe-het-zelf module is een toegankelijk werkboek, dat via een concreet 30 dagen stappenplan en op basis van praktische oefeningen helpt je passie te concretiseren. Door de dagelijkse combinatie van een passieve (lees/luister/kijk) en een actieve (doen/ schrijven) opdracht, wordt je aan de hand meegenomen tot een concreet resultaat geleid; jouw ‘Persoonlijk Passie Profiel’.

 

Wat is de toegevoegde waarde van je Persoonlijk Passie Profiel en wat kan je ermee?

Jouw Persoonlijk Passie Profiel is een krachtige one-pager met daarop jouw top 5 triggers voor elke afzonderlijk type drijfveer. Passie is de optelsom van de energie die vrijkomt uit de 6 verschillende drijfveren. Hoe meer drijfveren jij aanboort, hoe meer passie je zal ervaren en hoe meer je intrinsiek gemotiveerd zal zijn EN blijven.
Jouw top 5 van triggers per drijfveer geven aan waardoor die specifieke drijfveer aangeboord zal worden.

  • Van welke 5 handelingen raak jij het meest in flow?
  • Welke 5 dingen geef jij het liefst aan een ander om voldoening en zingeving te ervaren.
  • Welke onderwerpen triggeren jouw nieuwsgierigheid het meest?

Dit overzicht geeft houvast om carrière keuzes te maken en focus aan te brengen. Alle triggers in jouw Persoonlijk Passie Profiel zijn de potentiële ingrediënten voor een duurzaam aantrekkelijke baan, of onderneming. Een baan, rol, of eigen bedrijf, waarin veel triggers naar jouw drijfveren zitten geeft je gegarandeerd ongelimiteerde energie, om het lang vol te houden en door te zetten op moeilijk momenten.

 

Brainstormen over carrière mogelijkheden

Alle triggers in je Persoonlijk Passie Profiel zijn bouwstenen voor een volgende loopbaanstap. En elke combinatie van enkele triggers biedt een startpunt om te brainstormen over wat voor soort rol, sector, type baan je allemaal kan bedenken op basis van die combinatie. Dit kan je meerdere keren herhalen met meerdere combinaties van triggers van verschillende drijfveren.

Vaak merk je bij het opstellen van je profiel al dat er bepaalde elementen/triggers erg belangrijk zijn. In de meeste gevallen geeft dat al een ‘pull’ in een bepaalde richting. Vaak onstaat er al heel veel duidelijkheid in het proces van het bezig zijn met je profiel voor dat het af is. En het verschilt per persoon uiteraard welke trigger, of combinatie als eerste komt opborrelen als ‘basis’ voor een richting van je volgende stap.

 

Inside-out vs. Outside-in perspectief

Jouw Persoonlijk Passie Profiel garandeert een inside-out perspectief naar je carrière. Past die baan of rol wel bij jou, in plaats van of jij wel bij die baan of rol past. Je bekijkt kansen en mogelijkheden vanuit jouw eigen kern. Je blijft gegrond in wat voor jou belangrijk is.

 

Vacatures toetsen

Jouw Persoonlijk Passie Profiel is een instrument om te toetsen of vacatures wel bij jouw drijfveren en motivatie aansluit. Leg je Profiel maar naast een vacaturetekst en je kan afvinken hoeveel triggers geactiveerd worden in die baan. Zo kun je verschillende vacatures vergelijken en bepalen welke het beste aansluit bij jouw motivatie.