De juiste mindset

Voor het ontwikkelen van je passie is de juiste mindset erg van belang. Dit interne, organische proces, omvat meer dan een pragmatisch stappenplan alleen. Wat is die juiste mindset dan?

Je passie vinden en een nieuwe baan vinden zijn 2 heel verschillende processen

Veel mensen lopen vast, omdat ze beide vraagstukken tegelijkertijd willen beantwoorden. Het is effectiever om deze vraagstukken te splitsen, omdat ze volgens tegengestelde spelregels werken. Dit kan gewoon in één coachingtraject, mits binnen de juiste kaders.

Je passie ontwikkelen werkt volgens de regels van een organisch, creatief proces (zoals een brainstorm). En dus zonder:
– Tijdsdruk
– Feedback
– Realiteitszin

Een baan vinden is juist een rationeel, mechanisch proces, waarvoor je:
– (Tijds) doelen moet stellen
– Open moet staan voor feedback
– Rationele en reële afwegingen moet maken

Dus als je je passie aan het ontdekken bent en je direct afvraagt of je daar je werk van moet maken, dan is dat hetzelfde als tijdens een brainstorm te roepen of dat idee wel geld gaat opbrengen.
Die vraag kun je beter pas na de brainstorm stellen.

Je kunt een blok hout niet aansteken met een lucifer

Deze metafoor helpt je direct op de juiste manier naar passie te kijken. Een beginnend vuurtje is kwetsbaar en weerstaat nog geen water, harde wind en grote blokken hout. Het dient eerst met zorg te worden opgestookt.

Eenmaal opgestookt is het vuur weerbaarder en zal het niet snel meer doven. En zo is het net met je passie. In dit blogbericht wordt dit concept verder toegelicht.

Wil jij ook meer passie ervaren in je werkende leven?