Je weet niet goed wat je wilt; welke van deze 3 loopbaanvragen geldt dan voor jou?

1000 verschillende mensen, 1000 verschillende loopbaanvragen zou je denken. Toch kan je een paar universele hoofdvragen of problemen herkennen, die aan de basis liggen van vele verschillende, individuele vragen. In mijn praktijk richt ik mij met name op cliënten, die meer passie in hun carrière willen ervaren. Eén van de issues die ik daarbij vaak tegenkom is:

“Ik weet niet goed wat ik nu eigenlijk wil”

Passie geeft richting aan je leven en je keuzes. Serieuze passie stuurt je in een bepaalde richting, ongeacht wat alle voor- en nadelen van die richting zijn. Een gebrek aan het ervaren van passie leidt juist vaak tot het issue “ik weet niet goed wat ik nu eigenlijk wil.”

Als jij die woorden in gedachten wel eens door je hoofd hebt horen schieten stel jezelf dan eens de volgende deelvraag:

  1. Kan je echt niet bedenken wat je leuk vindt en wat je graag zou willen?
  2. Denk je dat je het eigenlijk misschien wel weet diep van binnen, maar iets houdt je tegen om het naar buiten te brengen en expliciet te benoemen voor jezelf en/of de buitenwereld?
  3. Weet je eigenlijk wel wat je wilt, maar merk je dat je het lastig vindt om je wensen om te zetten in acties en daden?

Denk er eens rustig over na. Antwoord niet te snel, maar overweeg alle 3 de opties en wees eerlijk naar jezelf. Een helder antwoord op deze vraag is erg behulpzaam om direct de juiste aanpak te kunnen kiezen in een loopbaanadviestraject.

This entry was posted in Hoe kweek ik vertrouwen en kom ik tot actie?, Loopbaanbegeleiding tips en oefeningen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.