Al het beste voor 2011!!!

Allereerst wil ik iedereen een heel gelukkig en gezond 2011 toewensen! Dat het maar een inspirerend jaar mag worden in alle opzichten van je leven! Het begin van het nieuwe jaar is natuurlijk ook het moment van bezinning en reflectie. Je kijkt terug op 2010, maar ook vooruit naar het komende jaar. Misschien heb je grootse plannen dit jaar, of misschien wordt het juist een jaar waarin je juist kan genieten van alle zaken die je in de afgelopen jaren goed op de rails hebt gezet.

Een aantal jaar terug heb ik een keer een tip gekregen van iemand ten aanzien van goede voornemens. De tip was bedoeld om het proces van goede voornemens simpel te houden, maar wel heel effectief. De tip luidde als volgt:

´Benoem dat ene grootste, belangrijkste doel dat je niet hebt aangepakt het afgelopen jaar en waarvan je diep van binnen weet dat je daar het allermeest van baalt. Benoem daarna één enkel voornemen, waarvan je weet dat het je het beste zal helpen om dat doel in 2011 dichterbij te brengen.´

Het gaat hier waarschijnlijk niet om stoppen met roken, of minder eten. Het doel is wellicht fundamenteler en ligt wat meer op de achtergrond. Het is iets dat om de zoveel tijd in je gedachten schiet, waarbij je bedenkt dat je er iets aan wilt doen, maar dat dan toch steeds niet doet. Het kan gaan om je relatie, je gezins-, of woonsituatie, je carrière, of juist heel iets anders. Misschien is het doel te groot en schrikt het je af. Misschien blijf je het voor je uit schuiven…..

Voor mijzelf was die tip de aanleiding om nu voor eens en voor altijd hardop uit te spreken dat ik niet helemaal op mijn plek zat, qua werk. Ik vond het leuk en het ging ook goed, maar er miste iets. Ik wist dat ik een stukje bezieling miste in wat ik deed. Ergens wist ik dat er betere mogelijkheden waren voor mij om met meer passie en met meer ziel aan het werk te zijn. Mijn voornemen was toen:

´Ik besteed wekelijks een uur tijd aan het zoeken naar de gewenste verbetering in mijn carrière richting meer passie en bezieling.´

Het voornemen heeft als doel om definitief en 100% gecommitteerd een prima haalbare stap te gaan zetten in de richting van dat doel. Je hoeft het niet perse dit jaar te realiseren. Het gaat erom dat je de eerste stap zet op weg naar het bereiken van dat doel. Je zet de trein daarmee in beweging.

Ik heb met dat voornemen iets in gang gezet waar mijn huidige carrièrepad als zelfstandig loopbaanadviseur het uiteindelijke resultaat van is. En ik ben er nog niet. Ik moet nog verder, er ligt nog meer in het verschiet. Daar ben ik gaandeweg ook achter gekomen. Maar zonder dat ene voornemen was de trein misschien niet gaan rijden en zat ik wellicht nog steeds in die niet volledig bevredigende baan. Via die ene tip koos ik meer een richting, een pad, in plaats van een concreet en haarscherp doel. Dat verschil in benadering heeft misschien juist het verschil gemaakt!

This entry was posted in Hoe kweek ik vertrouwen en kom ik tot actie? and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.