5 tips voor meer intrinsieke motivatie in je werk

Ervaar jij te weinig binding met de doelen van je werk?
Voel je weinig intrinsieke motivatie bij de missie van de organisatie waar je direct of indirect voor werkt?

Neem even 8 minuten de tijd om deze hilarische (vrij ongenuanceerde) visie op werkbeleving te bekijken……
8 minuten te lang……….? Kijk dan vanaf 1.17 tot 2.43

Dit is natuurlijk een vrij extreme vorm van gebrek aan binding met wat je doet in je baan of rol (op zijn zachts gezegd).

Zet hier het volgende voorbeeld tegenover:

President John F. Kennedy was visiting NASA headquarters for the first time, in 1961. While touring the facility, he introduced himself to a janitor who was mopping the floor and asked him what he did at NASA. The janitor replied, “I’m helping put a man on the moon!”

Het contrast

Het voorbeeld van de schoonmaker zou net zo goed in het voorbeeld van de postbode uit de video kunnen passen.

OK….de eerste man op de maan zetten, spreekt door de grootsheid (in 1961 zeker) meer aan dan enkele juist bezorgde brieven.

Maar……….punt blijft dat er je heel veel speelruimte hebt binnen jouw persoonlijke perceptie. Het is uiteindelijk een pro-actieve keuze om wel of niet een binding te maken met (een deel van) de missie van jouw organisatie.

DUS?

Zonder dat er iets feitelijks verandert, kan je zelf dus al best wel wat doen om meer voldoening uit je werk te kunnen halen. Het is een kwestie van perceptie en focus.

De enig vraag die je jezelf moet stellen is; Wat jou WEL boeit binnen jouw werk.

HOE?

Werk je organisatie door van top to bottom.

Begin bij de missie van je organisatie. Kijk ook langs de zijlijn daarvan.

  1. Missie organisatie
    Wat is de missie van jouw organisatie. Welk maatschappelijk doel wordt er bediend? Sta er even bij stil, of er iets in dat doel zit dat jou triggert. Misschien is er iets langs de zijlijn dat je over het hoofd ziet? Een (deel van) een social responsibility project wellicht?
  2. Bekijk eens de strategie en het beleid van je organisatie. Zijn er onderdelen daarin, waar jij jezelf mee kan vereenzelvigen? Misschien de innovaties, onderdelen van het HR beleid, die je aanspreken?
  3. Zijn er specifieke projecten binnen de organisatie, die aansluiten bij jouw interesses, uitdagingen en motivatie? Deze kunnen ook naast de reguliere business liggen natuurlijk.
  4. Hoe is dit op het niveau van je eigen afdeling, of je eigen vakgebied binnen de organisatie?
  5. En op team, collegiaal niveau? Zijn er initiatieven die zich op sociaal, of ontwikkelingsvraagstukken richten onder (deel van) je collega’s? Dit kunnen ook hele kleine dingen zijn natuurlijk.

Denk eraan…..WAT WEL!?

En is er niets?………..Dan is het wellicht toch een overweging waard, om eens om je heen te kijken, of je te oriënteren op een nieuwe werkgever.

Neem vrijblijvend contact op als je daar hulp bij zou willen, of kijk eens naar het trainingsaanbod

 

This entry was posted in Uncategorized, Zingeving en voldoening vinden and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.