No commitment, no satisfaction

Commitment en de les van het vaderschap:

Drie februari ben ik vader geworden. Van een tweeling nog wel! Wat een belevenis en wat een geluk door twee van die kleine ventjes. Het is ongelofelijk wat er allemaal door je heen gaat in die eerste dagen.

De liefde en de verantwoordelijkheid de je direct voelt vanaf de geboorte zijn grenzeloos. Die slapeloze nachten boeien eigenlijk niet. Terwijl ik je 6 maanden geleden nog volledig voor gek had verklaard, dat ik dit nu zou zeggen.

Elke keer als ik naar die ventjes kijk, ga ik er weer meer van houden. Ik voel op die momenten dat er energiebronnen worden aangesproken, die ik nog niet kende. En die energie lijkt gewoon eindeloos te zijn.

Dit sterke gevoel herbevestigde voor mij opnieuw een belangrijk gegeven. Liefde voor iets of iemand leidt tot commitment. (klinkt misschien wat instrumenteel, maar ik bedoel ermee dat je er echt voor wilt gaan)

Liefde en commitment boren samen een energie aan, waarmee je de hele wereld aankan. (Althans zo voelt het tenminste ;-)) Je gaat er 100% voor, zonder enige twijfel en zonder eind in zicht.

De link naar loopbaanadvies:
Een gebrek aan energie en motivatie voor je huidige baan, heeft zeer waarschijnlijk te maken met een gebrek aan liefde en commitment. Als je met plezier en energie aan het werk wilt gaan en wilt blijven, dan moet je echt op zoek naar datgene waar je sterke positieve gevoelens voor koestert. Alleen als je dat gevonden hebt, kan je echt committed zijn en de energie aanboren, om elke dag weer je bed uit te komen en fluitend te gaan doen waar je van houdt en waar je vol voor wilt gaan.

Een andere optie is er gewoon niet! Dat is wat het vaderschap mij direct al geleerd heeft.
No commitment, no satisfaction!

 

 

This entry was posted in Ambitie en prestatiedrang, Vind je passie en intrinsieke drijfveren, Zingeving en voldoening vinden and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to No commitment, no satisfaction

 1. Eelco says:

  Wow, gefeliciteerd! Geniet van deze tomeloze liefde.
  Alle geluk en goeds,
  Eelco

  • Sander Spanenburg says:

   Hi Eelco,
   Dank voor de felictaties! Even aanpoten, maar het geeft een oneindige voldoening. Hoe gaat het met Inspirette?

   Hartelijke groet,

   Sander