Over mij

Foto credit: Angelique Heijnen

Ik heb meerdere jaren als Recruiter en Human Resource Consultant gewerkt in het bedrijfsleven. In die functies heb ik veel relevante ervaring opgedaan en kwam ik er zelf steeds meer achter waar mijn passie precies ligt. Mijn eigen loopbaanadviesbureau is daar het resultaat van.

In mijn voorgaande functies hield ik mij voornamelijk bezig met het einde van de loopbaanadviesketen: Het zoeken en bieden van een concrete nieuwe functie. Het begon mij daarbij steeds meer op te vallen dat er ontzettend veel mensen zijn die niet goed weten wat ze eigenlijk willen, of niet voor de volle 100% achter hun huidige carrière staan. Ze beklimmen met zekere overgave een bepaalde ladder, maar vaak hebben ze toch enige twijfel of de ladder wel tegen de juiste muur aan staat.

In dat stuk van het proces ben ik mij steeds meer gaan interesseren en verdiepen. Daarbij heb ik een breed scala aan theoretische en praktische inzichten leren kennen. Op basis van die inzichten help ik mensen om vanuit de kern van hun persoonlijkheid de juiste ´muur´ te selecteren.

Mijn basisopleiding is de master in Management of Change aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Binnen die master wordt naar een organisatie gekeken als een geheel van sociale interactiepatronen. De manier waarop mensen met elkaar omgaan en de rol van verschillende percepties tussen individuen en groepen dient daarbij als basis. Ik ben opgeleid om door middel van observaties en het stellen van de juiste vragen de onderliggende overtuigingen te achterhalen, die bewust of onbewust de perceptie en het handelen van personen en groepen beïnvloeden.

Momenteel studeer ik psychologie in deeltijd als aanvulling op mijn basisopleiding. Naast deze opleidingen heb ik meerdere cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van communicatie, interviewtechnieken en advisering.

Loopbaanadvies is echter ook een breed vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is en zal blijven. Het raakt aan verschillende dimensies in het leven. Het raakt bijvoorbeeld de rationele dimensie (logisch nadenken over jezelf en afwegen van alternatieven), de emotionele (wat geeft mij een goed gevoel, energie en voldoening), maar ook de meer spirituele (wie ben ik en wat is mijn doel hier op aarde).
Een pragmatische benadering, waarbij alle drie deze dimensies in meer of mindere mate belicht worden (afhankelijk van de behoefte en situatie van elk individu afzonderlijk), is een absolute voorwaarde voor een effectief loopbaanadviestraject. Uitgebreide zelfstudie en de praktische toepassing van die inzichten helpen mij om steeds een goede en persoonlijke balans te vinden tussen de verschillende dimensies.

Mocht je meer willen weten van mijn aanpak en werkwijze, of wat ik voor je zou kunnen betekenen, kun je altijd even contact opnemen of een afspraak inplannen voor een vrijblijvend intakegesprek.

Keurmerk Erkend Loopbaan Professional

Comments are closed.