‘Ik wil leren om een baan te vinden’ werkt beter dan ‘ik wil een baan’

Hieronder de link naar een interessante conclusie uit een recent promotieonderzoek naar loopbaanadvies en loopbaancoaching. Het blijkt dat een leergerichte training (aanleren van de vaardigheden) veel effectiever is dan een prestatiegerichte training (ik wil een baan).

http://www.dewerkmarkt.nl/ik-wil-leren-om-een-baan-te-vinden-werkt-beter-dan-ik-wil-een-baan/

Daarom zou ik je willen adviseren om een loopbaancoachingstraject te doen, op een moment dat je nog niet heel concreet op zoek bent naar een baan. Alleen dan kun je echt open en onbeperktover je voorkeuren en toekomst nadenken.


De druk van een naderend einde van je dienstverband, of de maximale tijd die je kan overbruggen zonder inkomen, duwen je in de richting van een praktische, korte termijn oplossing (‘als ik maar op tijd een nieuwe baan vind’). Grote kans dat je dan na enige tijd weer ontdekt dat je niet helemaal op je plek zit en weer opnieuw moet gaan zoeken naar een nieuwe baan.

Stel jezelf dus de volgende vragen:
Is deze baan wel wat ik de rest van mijn leven wil doen?
Moet ik op relatief korte termijn een andere baan vinden?

Als je antwoord op beide vragen negatief is, dan is dit het beste moment om eens met een loopbaancoach in gesprek te gaan, om te ontdekken wat je nu echt wilt en waar echt je passie ligt. Je hebt dan de ruimte om de vaardigheid van het ontdekken van je drijfveren aan te leren. Dit is een lange termijn investering die langer termijn winst oplevert. Je zult namelijk elke toekomstige loopbaan- en levensvragen zelf makkelijker en sneller kunnen beantwoorden.

This entry was posted in ik wil een baan, Loopbaancoaching is vaardigheidstraining and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.