Loopbaancoaching schrijftip 2: Koop een notitieboek

Loopbaancoaching helpt je om jezelf en je passie en drijfveren beter te leren kennen. De loopbaancoach zal je ontzettend helpen bij dit proces, maar je authentieke inzichten verwerf je toch echt zelf.

Schrijfoefeningen zijn vaak simpel en krachtig en helpen je om je zelfinzicht te vergroten. Schrijven heeft een enorme kracht in zich om gedachten en denkbeelden expliciet te maken en expliciet te houden!

Heb je wel eens het gevoel dat je in cirkeltjes aan het redeneren bent? Dat je van A naar B en weer terug gaat afhankelijk van de situatie of gemoedstoestand waar je jezelf in bevindt? Zou je willen dat je denkbeelden concreter zouden worden en minder zouden fluctueren?
Dat kan vrij eenvoudig:

Ik durf je te beloven dat als je eenmaal een aantal pagina´s hebt volgeschreven, getekend, of geklad, dat je over 30 dagen een stuk meer inzicht zult hebben in de zaken die gewoonlijk maar door je hoofd blijven zweven.

Dus de eerste opdracht voor morgen is: Koop een notitieboek!

Koop er eentje die jou persoonlijk aanspreekt, maar zorg dat het een duurzaam exemplaar is, want als je de kracht van het schrijven eenmaal hebt ervaren zul je merken dat je jouw boek intensief zal gebruiken. Tip: www.moleskine.com

In het volgende bericht zal ik een aantal concrete tips aanbieden die je kan gebruiken om te beginnen met schrijven.

This entry was posted in Loopbaancoaching: De kracht van schrijven and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.