Loopbaancoaching: 3 vuistregels voor duurzaam succes in je loopbaan (1 min. read)

Loopbaancoaching heeft pas echt een duurzaam effect op de lange termijn als je de volgende uitdagingen aandurft:

1) De belangrijkste voorwaarde voor geluk is dat je wilt worden wat je bent. (Erasmus)

Accepteer wie en wat je bent. Gooi alle verwachtingen van anderen en van jezelf overboord. Zoek alles wat je oprecht aanspreekt en een goed gevoel geeft vaker op en incorporeer dat structureel in je leven. Heb volledig schijt aan wat anderen erover (zullen) zeggen.
Steve Jobs wist destijds ook niet waarom hij kalligrafie als vak volgde, behalve dat hij het leuk vond. Het leidde uiteindelijk via Apple tot een revolutie op het gebied van fonts (digitale lettertypes).

2) Leer je persoonlijke onvolmaaktheden accepteren.

Niemand is perfect. Maar in de huidige wereld met een overvloedige blootstelling aan reclameuitingen, ideaalbeelden, talentshows en hipster-coole facebookuitingen, worden we constant gebrainwashed om toch perfect te moeten zijn.
De focus ligt daarbij op de schil, op het plaatje. Niet op wat je echt raakt en roert. Intrinsiek en duurzaam geluk, zul je nooit aan die ‘buitenkant’ vinden. Laat het ideaal’plaatje’ los, accepteer jezelf zoals je bent en start met groeien vanaf die positie.

3) Om van A naar B te komen behoor je tenslotte op A te beginnen en niet op B.

De overgrote meerderheid van de mensen zal nooit Major League spelen. Zo is het gewoon. Laat het allerhoogste ideaal in eerste instantie los, anders blijft het je maar frustreren. Kijk waar je nu precies staat en beloof jezelf te strekken, te groeien, te leren en te streven naar een ontwikkeling in de richting van wie je bent en wat je gevoelsmatig behoort te doen. Doe dit elke dag weer voor de rest van je leven.
Paradoxaal genoeg is op deze manier de kans wel veel groter dat je wel in de Major League terecht komt.

 

This entry was posted in Loopbaanbegeleiding en loopbaancoaching Den Haag and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.