Wat is het beste moment voor loopbaancoaching? (2 min. read)

“Loopbaancoaching is vaak het meest effectief op momenten dat je het helemaal niet nodig hebt.”

Dit klinkt dubbel misschien, maar ik zal je uitleggen waarom dit in veel gevallen zo werkt.

 

 

De stelling is van toepassing onder 2 simpele voorwaarden:

  1. Je hebt een baan, maar je twijfelt tegelijkertijd of dit het wel is voor je.
  2. De loopbaanvraag die je hebt valt onder de brede noemer: “Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?”

(Vragen die bijvoorbeeld te maken hebben met het verbeteren van je functioneren in je huidige functie vallen dus buiten de stelling)

Maar waarom zou je dan juist gebruik moeten maken van loopbaancoaching op die momenten dat je voorlopig gewoon nog een baan hebt?

Keuzedruk werkt als een emmer water op een smeulend vuurtje; het dooft onmiddellijk.

Het smeulende vuurtje staat uiteraard symbool voor jouw innerlijk vuur. Voor wie en wat je bent, voor je passie en je intrinsieke drijfveren.

Het proces van het ontdekken van je authentieke zelf werkt hetzelfde als een brainstormsessie. Dan werkt het ook niet als er iemand naast de groep staat te roepen dat hij “NU!” een nieuw creatief idee wil hebben.

Zo werkt het ook niet goed als je “NU!” wilt weten wat je echt wilt en belangrijk vindt. De keuzedruk zorgt ervoor, dat je een goede keuze moet maken in alle opzichten. En dat stoort het proces van het ongebonden exploreren van jouw drijfveren en voorkeuren. (Lees dit bericht voor uitgebreidere uitleg over hoe dit werkt.)

Denk daar nog eens over na als je nu wel een baan hebt, maar twijfelt of dit wel het juiste spoor voor je is. Nu is dan het moment om te ontdekken wat je echt leuk vindt en wat je echt graag zou willen.

Doe je dit niet dan bestaat de kans dat je bij het volgende keuzemoment weer een extrinsiek gedreven keuze maakt die de innerlijke onrust in stand houdt. Gebruik de stabiele rust van het huidige moment!

This entry was posted in Doelen en plannen maken, Hoe werkt het proces van loopbaanadvies?, Vind je passie en intrinsieke drijfveren and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Wat is het beste moment voor loopbaancoaching? (2 min. read)

  1. Tom Luken says:

    Leuke vraag en een sprekend antwoord!