Doorbreek de onrust en laat het groeien!

Eenmaal gegrepen door twijfel over het vervolg van je loopbaan, zit je er vaak stevig aan vast. Als je die andere baan, of andere carrière eenmaal hebt bedacht laat dit je vaak niet zomaar meer los.
En dan……..?

De keuze tussen beide opties blijft rondspoken en is vaak moeilijk om zomaar te maken.

Hoe kan je deze onrust dan doorbreken?

Simpel: door voorlopig nog niet te kiezen.

Maar om die keuze los te kunnen laten moet er wel iets gebeuren. Daarom kan je met jezelf afspreken om de nieuwe, nog onontgonnen keuze te laten groeien. Zie het als een project in ontwikkeling. Je gaat er op alle mogelijke manieren aan snuffelen. Soms zal je even goed moeten puzzelen hoe je dit kan organiseren (de eiffeltoren is tenslotte ook niet in één dag gebouwd). De basisvoorwaarde is dat je aan de slag gaat met dat waarvan je denkt dat je leuk vindt. Doe een cursus, ga een keer vrijwilligerswerk doen, loop met iemand een dag mee die het al doet. Verzin het en doe het!

Proef, ruik en ervaar hetgeen waar je nog over twijfelt. Alleen die bevestiging door ervaring geeft je uiteindelijk het zetje om echt stappen te gaan maken. Blijf bedenken hoe je die passie, hobby, of baan voor jezelf kan blijven ontwikkelen. Er is altijd nog iets dat je kan doen. En nogmaals……. de sleutel zit in het doen.

Een gedachte is vlakke informatie, feitelijk niets meer dan nulletjes en eentjes. Persoonlijke ervaring en beleving geven hier kleur aan en dat geeft houvast om je keuzes op te baseren. Dus stop met denken, ga het doen en ervaar het. Dan zal het gevoel groeien, of juist niet. Het biedt je dan wel de juiste informatie om te kiezen.

Onthoud dat er maar één universele formule tot succes is (in chronologische volgorde)

PASSIE + FOCUS + ACTIE + VOLHARDING = SUCCES

ACTIE
Als je een persoonlijke vraag hebt naar aanleiding van dit bericht, stuur mij dan een e-mail, met jouw vraag. Onder de inzenders wordt een gratis coachgesprek over dit onderwerp verloot.

This entry was posted in Hoe kweek ik vertrouwen en kom ik tot actie?, Hoe werkt het proces van loopbaanadvies?, Minder denken, meer gevoel and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.