Carrièretips: Meer passie in je carrière

In het kader van de carrièretips hieronder eentje, die je helpt om meer passie in je carrière te brengen.

Durf te dromen, maar gooi ze ook niet te snel kapot.

Best wat mensen lopen vast in hun zoektocht naar de ideale stap in hun carrière. Een reden daarvoor is dat de dromen en ideeën te weinig tijd en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. De realitycheck wordt te snel gedaan. Vaak als men daar nog helemaal niet klaar voor is.

Voorbeeld:
‘Ik wil iets creatiefs doen. Maar er is crisis en daardoor geen droog brood te verdienen binnen de creatieve sector. Laat ik dan maar niet iets creatiefs gaan doen.’

Lijkt misschien kort door de bocht, maar heel veel mensen denken wel zo. Daarmee stoppen ze ongewild een bron van ambitie en drive. Zelfs voordat het idee verder heeft kunnen rijpen. Het idee dient eerst meer vorm en ‘body’ te krijgen. Het moet groeien om aan stevigheid en vertrouwen te winnen. Tegelijkertijd ontstaan ook de antwoorden op de obstakels, die je sowieso zult tegenkomen.

Maar het belangrijkste is de kracht achter je inspiratie en motivatie zich ontwikkelt. Zodat je vertrouwen groeit en je dromen een onherroepelijk tintje krijgen.

De tip:

  1. Geef jezelf een paar weken of maanden de tijd om een idee verder  te laten rijpen. (minimaal een maand)
  2. Broed erop, speel ermee, zoek verder naar wat jou precies aantrekt in je idee.
  3. Maak een afspraak met jezelf en zet de einddatum van je droomperiode in je agenda.
  4. Binnen die periode parkeer je alle realiteitszin, alle kritiek (hoe terecht het ook mag lijken) tot na de datum. Zie het als een brainstorm en ga op zoek naar een nog betere vorm voor je droom. Blok alle kritiek voor 100%.
  5. Het enige wat je doet in die periode, is verder op zoek naar datgene wat je leuk lijkt. Droom weg en droom groot. Ga even uit van een wereld waarin alles mogelijk is, zonder grenzen.
  6. Ga praten met mensen die iets in die richting doen. Ga een cursus of workshop doen. Koop een boek over een bepaald onderwerp, etc. Ga het ervaren en voel wat het met je doet. Laat het gevoel rijpen.
  7. Pas na de afgesproken datum mag je kritische vragen aan jezelf gaan stellen.

Na deze ‘droom’ periode zul je merken dat je veel makkelijker een antwoord kunt vinden op alle kritische vragen van jezelf en anderen. Sommige obstakels blijken mischien ineens zelfs geen obstakel meer te zijn.

NB: Hieronder nog een belangrijke aanvulling op aanraden van een goede vriendin:

“Het kan jaren duren dat je je passie laat groeien, sluimeren, vanwege issues die nu even belangrijker doorwegen, maar blijf geloven dat de dag komt dat…;-)”

This entry was posted in Carrière ontwikkel tips and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.