Een belangrijk signaal voor het overwegen van een nieuwe baan

Kijk goed  naar onderstaande foto en lees de tekst……..

EN?………….SLIM, of AWKWARD?

Als jouw antwoord ‘SLIM’ is, dan hoef je niet verder te lezen en is dit bericht zeer waarschijnlijk niet aan jou besteed.

Maar als jouw antwoord ‘AWKWARD’ is, lees dan zeker even verder……….

Deze foto is een sprekende uiting van een veel voorkomend innerlijk conflict onder werknemers. Een innerlijk conflict dat veel onnodige energie kan kosten.

Beeldt jezelf in dat je werknemer bent bij dit bedrijf. En dat (naast deze banner)  jou ook uitdrukkelijk gevraagd wordt om klanten aan te sporen een 9 of een 10 te geven als cijfer voor tevredenheid. Heb je moeite om intrinsiek achter deze aanpak te staan? Is het in strijd met jouw persoonlijke waarden? Voelt het als niet authentiek?

Dan is het niet ondenkbaar dat deze (misschien onbewuste strijd) een hele grote ‘energydrainer’ is voor je.

Resultaatgerichtheid versus onethisch gedrag
Laten we wel zijn……….winstgevendheid, commercie en resultaatgerichtheid is vaak een hoge prioriteit in veel organisaties, zo niet de hoogste….. Dus in meer of mindere mate gaan we bijna nooit aan dit innerlijk conflict ontkomen. Maar er is een geleidende schaal van goede marketing en resultaatgerichtheid naar liegen en onethisch gedrag. En iedereen verschilt van positie op diezelfde schaal. Heel stereotype gezegd, zal voor een hardcore salestijger dit innerlijk conflict waarschijnlijk later optreden dan bijvoorbeeld een werknemer binnen de filantropie.

Organisaties zijn organisaties en resultaat is resultaat. Dus zullen we waarschijnlijk allemaal ook wel eens iets moeten accepteren, waar we vanuit onszelf niet 100% achter staan. That’s life.

De grens
Maar ergens is er een grens…en als die persoonlijk grens wordt overschreden voor jou, dan knaagt dat en blijft het knagen en energie vreten. Er is een punt dat je het niet meer kunt en wilt accepteren. Je kan niet meer integer naar jezelf zijn.

Be aware
De truc is om jezelf hier bewust van te zijn. En op te merken als er een grens wordt overschreden. Blijft die banner staan en blijft dat knagende gevoel ondanks dat je hebt geprobeerd er overheen te stappen?

Dan is er een heel fundamentele mismatch tussen jouw waardenpatroon en dat van je werkgever, of manager. Je kunt net meer authentiek zijn. Je overtreedt je eigen principes en dat kan op termijn zelfs aan je eigenwaarde gaan knagen.

De actie
Wees dat voor en overweeg dan serieus een andere job, of werkgever, waarbij je niet je langdurig je eigen authenticiteit hoeft te ondermijnen.

Twijfel je voor jezelf op dit punt? Neem dan eens contact op voor en vrijblijvend loopbaancoaching gesprek.

 

 

 

 

This entry was posted in Authenticiteit and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.